Regulamentul jocului

I. Prezentarea Jocului

SENZAȚII este un board-drinking-game care se poate juca individual, însă în funcție de creativitatea grupului el se poate juca și în perechi. 

Jocul te va face să îți cunoști prietenii mai bine, să legați o conexiune și mai puternică și să aflați unul despre altul lucruri despre care nici nu aveați habar! 

Ai un singur zar pe care-l rotești când e tura ta și un număr de 10 pioni. Tabla de joc e colorată în 4 feluri: roșu, verde, gri și galben. Cartonașele gri au provocările generale, însă celălalte 240 de cartonașe corespund culorii pe care pici:

  • roșu — cartonașe provocatoare cu riscuri dăunătoare;
  • verde — cartonașe jucăușe unde-ți trebuie cătușe;
  • galben — cartonașe oneste, ce-ți spun o poveste;

 

     Printre cartonașe se mai regăsesc și cartonașele „Să ne cunoaștem mai bine” care nu corespund în exactitate categoriilor predefinite 

II. Scopul Jocului

Scopul jocului este să ai parte de un timp de calitate alături de prietenii tăi. Câștigător este cel care se distrează. Și, desigur, cel care trece cu succes peste toate provocările! 

III. Cum se joacă

Se va alege câte un pion pentru fiecare jucător. 

Fiecare jucător are paharul său. Se obligă ca de fiecare dată când se face refill-ul să se facă în aceeași cantitate ca la început sau ca la ceilalți jucători. 

Jocul poate să ia și o întorsătură, iar în cazul în care sunteți mai mulți decât limita admisă, vă puteți juca 2 jucători pe un pion, dar… băuturile pot să fie mai puține, sau pot fi duble.

Pe hartă există 4 culori: roșu, verde, galben și gri. De fiecare dată când pici pe un spațiu colorat, tragi cartonașul care îi corespunde. Atunci când pici pe culoarea gri, execuți provocarea generală așa cum este notată pe tabla de joc.

Pe cartonașe se regăseșc 3 cărți în partea de jos. Cartea predominantă (cea din mijloc) îți arată cât trebuie să bei dacă nu faci provocarea.  

(roșu mijloc) – 3 guri

Roz

(galben mijloc) – 2 guri

Galben

(verde mijloc) – 1 gură   

Verde

La provocările cu îndemn direct din text, precum: „Sec!” & „Termină-ți băutura”, nu se va mai respecta culoarea, ci se va executa ce scrie pe cartonaș.

În cazul în care doi jucători pică pe același număr, jucătorul sau jucătorii deja staționați nu trebuie să execute provocarea. 

  • Toate mini-jocurile dintre cartonașele galbene se termină atunci când cineva nu mai știe sau se încurcă!

Partener de suferință — se regăsește atât în cartonașe, cât și pe tablă. Te vei „alia” cu un jucător de la masă. De fiecare dată când unul dintre voi bea, o face și celălalt. Jucătorii se pot lega și în lanț.

Cartea de Kings — există 4 cărți random în joc, de fiecare dată când unul dintre jucători va extrage cartea, va turna într-un pahar o mică parte din băutura pe care o are. Jucătorul care extrage al 4-lea popă este nevoit să bea tot ce este în paharul respectiv. În cazul în care nu se va extrage ultima carte până când cineva ajunge la finish, jucătorul aflat cel mai în spate de pe tablă este nevoit să bea paharul respectiv.

Joker— cartonașul de joker vă permite să refuzați un cartonaș sau o întrebare o singură dată; 

Bolț cu 7— clasicul joc pe care toată lumea ar trebui să îl știe! De fiecare dată când se ajunge la cifra 7 sau la orice număr multiplu de 7 (7, 14, 28, etc.) se strigă Bolț!, iar tura se întoarce invers. Bolț se mai strigă la orice număr care conține 7 (de exemplu, 17, 27, 57, etc). 

Adevăr sau provocare — cel care trage cartonașul alege între un adevăr sau o provocare. Grupul trebuie să-i adreseze ceva pe măsură.

Fuck Marry Kill — cel care trage cartonașul primește 3 nume de la grup și trebuie să pună fiecare nume într-o categorie: fie fuck, fie marry, fie kill. 

Câmp lexical — cel care trage cartonașul rostește un cuvânt de la care pornește câmpul lexical;

Firme și categorii — cel care trage cartonașul alege o categorie, iar fiecare trebuie să spună o firmă care vinde produse din categoria respectivă;

This or that — cel care trage cartonașul prezintă jucătorilor două alegeri, în funcție de ce scrie pe cartonaș, minoritatea sau majoritatea bea. Se bea și dacă este egalitate.

PENALTY — un penalty este practic „o gură”. Noi l-am gândit ca echivalentul a 25-30 ml, dar cine ține cont?!

IV. Părăsirea jocului

Înainte de joc trebuie să alegeți dacă se poate părăsi fără a executa vreo pedeapsă anume sau dacă ești nevoit să îți finalizezi băutura până când ieși. 

V. Finalul jocului

Jocul se termină când primul ajunge la finish. Înainte de a începe jocul, sunteți nevoiți să alegeți un premiu pentru câștigător. Ai grijă ce alegi, că s-ar putea să câștigi, dar s-ar putea să pierzi. 

VI. Note suplimentare

NICIODATĂ NU BEA MAI MULT DECÂT POȚI DUCE!    Rolul jocului este să te facă să te simți bine, să te deschizi și să uiți de problemele cotidiene. Nu ne-ar plăcea să ne înjurați a doua zi și să aruncați tabla de joc, tocmai de asta, fiți responsabili! 

© PPHOTOGRAPHYX MEMORIES S.R.L.

Toate mărcile comerciale deținute de terți și numele proprii menționate în acest joc sunt utilizate fără permisiune, iar deținătorii mărcilor comerciale sau persoanele numite nu au aprobat, nu au sponsorizat și nu au acordat o licență pentru utilizarea acestor nume sau denumiri în cadrul jocului.

www.senz.ro